Onze eerste maand in Australië

Er zijn alweer 4 weken om. De tijd vliegt!
Precies een maand geleden (5 januari) arriveerden we in Australië.
Een paar grote en kleine dingen van ons leven hier:

Vliegen
Wilfred heeft zijn twee examens gehaald. Jeej! Nu nog de praktische vliegtraining en een laatste vliegtest, dan heeft hij hopelijk zijn Nederlandse brevet omgezet naar een Australische. De test zal over zo’n drie weken zijn. We kijken er naar uit om dit af te ronden en eindelijk ons werkvisum aan te kunnen vragen!

Hieronder een filmpje van zijn eerste vliegweek:

(Het intro is een beetje over de top, maar soms moet dat even 😀 )

MAF Mareeba
Hier in Mareeba zit een grote onderhoud- en trainingsbasis van MAF. Vergelijkbaar met Teuge (Nederland), alleen die heeft geen onderhoudsteam van MAF. Er worden verschillende cursussen georganiseerd en ook kun je hier de hele vliegtraining volgen als je dat wilt. Dat brengt dus een grote variatie aan studenten met zich mee: studenten die hier voor 1,5 jaar de gehele training volgen of studenten die hooguit een paar weken hier zijn voor een specifieke training.

De 6 huisjes op het terrein waar wij wonen, wisselen dan ook behoorlijk vaak van huurder. Elke keer weer leer je nieuwe mensen kennen. Het is leuk om gezichten bij namen te krijgen van mensen die allemaal voor MAF (gaan) werken.

Ruben jarig
20170126_090325 (2)

26 januari, op Australia Day (een nationale vrije dag) vierden we Ruben zijn tweede verjaardag. Alle MAF buren waren uitgenodigd, de vlaggetjes die oma had gemaakt konden eindelijk worden opgehangen en Ruben zelf vond het fantastisch om de cadeaus open te scheuren. We aten appeltaart & genoten van de gezelligheid.

20170126_090527 (2)

20170126_090353

‘s Middags was er nog een bbq met alle MAF mensen die hier werken/studeren. Een enorme groep, een beetje overweldigend voor onze vermoeide koppies. Gelukkig konden we bij wat mensen zitten die we al kenden. Dat maakte het iets minder intensief.

Harriëtte en de kinderen
Inmiddels is de zomervakantie hier afgelopen. We vroegen ons al af waarom het zo lang duurde voordat mensen na de kerst weer begonnen met werken en waarom er zoveel mensen op vakantie/verlof waren :-). Het is even wennen aan omgekeerde seizoenen…

Nu iedereen weer gewoon aan het werk is, komen wij ook meer in een ritme. Elke maandag start ik (Harriëtte) mijn zoektocht naar lekker eten voor de nieuwe week:

20170203_082558
En deze boodschappen blijven nog steeds een zoektocht naar producten-die-we-kennen-en-nog-een-beetje-te-betalen-zijn of gewoon iets heel nieuws proberen. Ook leuk.

En ik probeer meer eten zelf te maken:

20170124_185816
Stokbrood!
Ook probeer ik mijn eigen yoghurt te maken (3 euro per liter vond ik echt te veel). We zijn nog in het probeer stadium, maar het lukt steeds beter!

De rest van de week: Elke dinsdagochtend een gebedsgroep met MAF vrouwen, elke woensdagochtend naar een soort peuter muziek groep. En de overige dagen worden ingevuld met boodschappen/bezoekjes/onze weg vinden/dingen regelen en natuurlijk met school!

20170124_152034
D
e Werelschool heeft gezorgd voor allerlei materialen, waaronder inkt. De opdracht: maak spinnenwebben. Alsof we die hier niet genoeg hebben :). Daarover later wel een andere blog.

 20170121_140640 (2)
Kleien met zelfgemaakte klei. De ‘echte’ klei van de Wereldschool paste niet meer in de koffer. Dus dan maar zo!

20170118_141953
Naast het knutselen hebben we het over de dagen van de week en de seizoenen. Herfst is nu het thema, even zoeken hoe dat hier te doen terwijl het hoogzomer is!

Micha en ik (Harriëtte) raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Zo vergat ik in het begin dat Micha natuurlijk ook pauze tussendoor moest hebben, en had ik al wel snel door dat gymen een leuke activiteit voor Micha is. De huiskamer wordt dan ook regelmatig omgebouwd tot spring/huppel/loop achteruit -parcours. We hebben veel lol samen, en het is voor mij een waardevol moment van de dag geworden.

Hagelslag
Onze Zwitserse buurvrouw klopt net aan (en nee, er zijn geen deurbellen hier. De eerste keer zat ik maar te zoeken en te zoeken…) en heeft een potje in haar hand vol met hagelslag!!

IMG_20170204_154712

Haar broer was in Nederland en heeft een enorm pakket opgestuurd, waaronder hagelslag. Super lief dat ze het met ons deelt. We bewaren het voor in het weekend… jammie!!

20170204_160814

12 gedachten over “Onze eerste maand in Australië”

 1. Leuk om zo mee te kijken en mee te kunnen leven. Dit stukje Australië ziet er vanuit de lucht redelijk gecultiveerd uit.
  Fijn dat het goed gaat. We bidden voor jullie.

  1. Ha dank voor de tip! Daar hadden we nog niet aan gedacht. Als we wanhopig zijn dan weten we waar te zoeken :). Zag al wel overal drop liggen. Weet nog niet of het ook smaakt als drop, maar toch…

 2. Hoi Harriette en Wilfred!
  Mooi filmpje… wat een dapperheid om te gaan vliegen en ok om daar te leren wonen… sterkte bij alles wat er nu komt!

 3. Heerlijk dat alles goed mag gaan. Dat je het gevoel hebt een beetje “grip” te krijgen op alles!
  In Kupang maakte wij yoghurt van poedermelk, handwarm water, melkpoeder oplossen (sterkte kun jezelf bepalen, ik maakte het altijd sterker dan de gewone drinkformule)
  Hebben jullie daar ook Nanga”s? Joh, die zijn toch zo lekker! Een pokdalige groene huid, vaak flink van formaat, geel vruchtvlees waarin in iedere ‘compartiment’een pit zit. Als die er zijn komen we stante pede jullie een bezoekje brengen.
  Nee, Opa weet niet dat ik dit schrijf! Maar wij vinden het enorm fijn dat jullie meer en meer gaan wortelen! In alles Gode bevolen. Opa en Oam

  1. haha oma!! Ik heb ze nog niet gezien, maar anders laat ik het u weten. Wel Dragon Fruit gezien, kent u dat? Maar ook zonder Nanga bent u altijd van harte welkom :).

   En ja, ook wij zijn blij dat we grotendeels kunnen genieten van deze tijd hier. Fijn!

   Veel liefs!

 4. Mijn zus maakt in cambodja ook zelf yoghurt. Ik zal haar een s vragen hoe ze het doet. Schijnt heel makkelijk te zijn.
  Leuk om even wat van jullie te lezen.

  1. Mooi filmpje, leuk om jullie te volgen.
   Ik ben een zus van Jannie Knigge. Ze vroeg me om het recept van yoghurt door te geven. Ik maak hier (in Cambodja) regelmatig yoghurt. Ik koop houdbare melk (buiten de koelkast houdbaar) of melkpoeder en voor de eerste keer een klein bakje naturel yoghurt. Verwarm een liter melk tot 42 graden (als je je pink er ongeveer 10 seconden in kunt houden en niet langer). Doe er dan twee á drie lepels yoghurt in en roer goed door. Laat afgedekt op een warme plek tenminste 8 uur staan. Zet het dan in de koelkast om af te koelen.
   Bewaar van deze yoghurt weer een klein beetje om de volgende keer opnieuw yoghurt van te maken.
   En je kunt natuurlijk ook twee liter tegelijk maken, dan ook meer yoghurt erbij doen.
   Let op: als je verse melk zou nemen, moet je die eerst verwarmen tot het bijna kookt, om de melk te pasteuriseren. En dan af laten koelen tot 42 graden.
   Succes en eet smakelijk!

   1. Dank je Bea, leuk om even te horen hoe jij het doet! Het lukt mij nu ook met poedermelk, met verse melk vind ik het lastiger de juiste verhouding te vinden. We blijven nog even verder proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>