Over ons

Knigge familiefoto 2018

Wij zijn Wilfred, Harriëtte, Micha (2012) en Ruben Knigge (2015) (- Wisselink). Wij zijn in december 2013 geselecteerd door MAF Nederland en in augustus 2016 door MAF International met het doel als pilotengezin voor MAF te gaan vliegen.

Wilfred heeft HBO elektrotechniek gedaan en is daarna gaan werken bij een ICT bedrijf. Daar heeft hij een paar jaar hardware en software ontwikkeld. Toch was voor de opleiding elektrotechniek al wel duidelijk dat dit niet het uiteindelijke doel was. Van jongs af aan heeft hij de verhalen van zijn vader en grootouders (zendelingen op Papua) gehoord over het werk van MAF en wat zij betekenen voor de lokale bevolking, de hulpverlening en het evangelisatiewerk. In 2011 is Wilfred gestart met de vliegopleiding. Vanaf 2012 tot 2014 is hij bezig geweest met de vervolg theorieopleiding en vlieg ervaring opdoen. Medio 2015 heeft hij zijn Instrument Rating gehaald. Daarmee is weer een grote stap gezet.

Harriëtte heeft orthopedagogiek gestudeerd in Utrecht en is daarna bij Stichting Kinderperspectief gaan werken. Daar ondersteunde ze een maatjesproject met jonge nieuwkomers. Daarnaast  begeleidde ze projecten rondom de nazorg van jongeren uit de jeugdzorg die 18 jaar worden. Eenmaal op uitzending met MAF hoopt zij jongeren te kunnen ondersteunen. De uiteindelijke uitwerking daarvan is afhankelijk van het land en de situatie waarin we geplaatst mogen worden.

Vanaf september 2015 tot maart 2016 hebben we acht maanden op de bijbelschool ‘All nations’ in Engeland gestudeerd en gewoond. De laatste maanden van 2016 stonden volop in het teken van afronden, inpakken & afscheid nemen.

Sinds 5 januari 2017 zijn we in Australië. Na 3 maanden training in Mareeba, konden we op 5 april verhuizen naar Arnhemland. We wonen in Ramingining, één van de communities waar MAF een basis heeft. Het dorp heeft ongeveer 700 inwoners (voornamelijk Aboriginals) en bevindt zich op de grens tussen oost en west Arnhemland.

al2

Our (Aviation) Mission