Leven in Mareeba – deel 1

We willen jullie graag de komende weken wat meer van ons leven hier laten zien. Er is zoveel wat ons opvalt en wat anders gaat dan in Nederland. Opnieuw een kijkje in ons leven hier!

Het woont hier prima in Mareeba.
En wat daar vooral aan bijdraagt is het heerlijke fruit…

20170120_183926
Ruben geniet van de watermeloen. Jammie!

20170121_155840
Vlakbij het vliegveld en overal onderweg zijn lange rijen bananenplanten. Wat een prachtige plant is dat. De bananen worden tegen de zon beschermd door de (gekleurde) zakken die er om heen worden geknoopt.

20170131_112857
Maar hier zien we er één zonder zak er om heen.
We waren bij iemand in de tuin, en tadaaaa.. alsof het niets was. Zomaar deze plant, met enorme trossen bananen. Wederom een prachtig gezicht.

20170211_085637
Jackfruit!!
Opa en oma Knigge: hier zijn jullie gek op toch?!

20170211_091152
De markt is een goede plek om goedkoper aan fruit en groente te komen. En een boel gezelligheid natuurlijk!

20170211_094542
Hier in Mareeba ook veel aboriginals die op de markt staan.

20170207_112629
Op de dagen dat er geen markt is, rijden we wel eens naar wat boeren in de omgeving. Langs de kant van de weg verkopen ze daar ook fruit. Heerlijk.

Als we Micha vragen welk fruit hij het lekkerst vindt, dan zegt hij heel snel achter elkaar: pineapple, nectarines en hoe-heet-ie-ook-alweer? Die ene die zo zoet en zo lekker is. Owh ja: mangoooo.
Die smaakt altijd naar meer!

IMG_20170211_175759
En Ruben?? Die vindt alles lekker!

11 gedachten over “Leven in Mareeba – deel 1”

 1. Oooooh! Ik wil ook een hapje!!! De bananen zijn daar veel smakelijker. Eigenlijk alle fruit is daar veel smakelijker. Wat kunnen jullie genieten! Fijn dat er die lichtpuntjes zijn, naast al het wennen aan het andere! Ik zou zeggen: eet smakelijk!

   1. Gewoon wat proberen. Ik zag ook papaja’s liggen. De geel/oranje van kleur zijn meteen eetbaar. Maar je kunt de groene heel goed als groent gebruiken.
    Wat je ook zou kunnen dat je de mensen in de beurt of aan de kraampjes vraagt wat je met de onbekende groentes en fruit kunt doen en hoe het smaakt.
    Net zo als de andere reactie zou ik maar wat graag een hap nemen.

    1. Ja zo werkt dat inderdaad het beste, gewoon vragen!! Ook een lychee achtig iets geprobeerd, niet helemaal mijn smaak. Maar we kunnen vast aan veel dingen wennen. Tot ons verdriet zei de mevrouw van het kraampje dat het mango-seizoen bijna over is… jammer!

 2. Oeh, Jackfruit! Hebben jullie die al geproefd? Ziet er misschien wat slijmerig uit maar ze zijn heerlijk! En idd al het fruit smaakt daar zoveel beter dan hier! Geniet er van :)

  1. Nee nog niet! Ik vond ze enorm groot, wist niet of we dat als gezin konden op krijgen. Voor de volgende keer regel ik een mee-eet-familie :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>