Verhuizen

In 2016, toen we ons aan het voorbereiden waren om te werken voor MAF, is ons gevraagd of we naar Papoea Nieuw Guinea (PNG) of Zuid-Soedan wilden om daar te werken. Na gebed werd al snel duidelijk dat het PNG is waar ons hart naar uit gaat. PNG is echter geen gemakkelijk land om in te vliegen. Er zijn veel bergen, veel landingsbanen zijn dus niet horizontaal maar liggen op een helling. Met bergen gaan veel verschillende windsoorten gepaard, en nog een heleboel meer dingen die piloten moeten leren. In overleg is daarom besloten ons eerst naar Arnhemland uit te zenden, om hier ervaring op te doen in het vliegen, de procedures van MAF, het vliegen van klanten en in een andere cultuur te wonen en leven.

Nu, een jaar later, is ons gevraagd in juni 2018 naar PNG te verhuizen. Wilfred heeft inmiddels de benodigde aantal vlieguren en ervaring. Wij wisten dat we maar tijdelijk in Arnhemland zouden wonen, maar nu gaat het opeens wel heel rap. En is het ook best een beetje slikken, want na een jaar in Ramingining voelen we ons hier thuis en steeds meer op ons plek. We gaan er vanuit dat God ons via het wonen en vliegen hier heeft voorbereid op het wonen en vliegen in PNG, en dat we daaruit kunnen putten als we weer gaan verhuizen.

Filmpje
Een filmpje over ons leven in Ramingining, gemaakt voor de collecte van GKV gemeente in Lelystad, maar jullie vinden de beelden vast ook leuk:


Gebed gevraagd!

Bidden jullie alsjeblieft met ons mee? Op dit moment zijn onze papieren onderweg voor onze aanvraag voor het werkvisum van PNG. Daarnaast zijn we op zoek naar de beste manier om onze spullen te verschepen naar PNG. Tot slot zijn we ons emotioneel ook aan het voorbereiden op afscheid nemen van onze yolngu familie, weer een verhuizing, een nieuw team, een onbekend land en meer taal en cultuur training. Het zullen weer een paar intensieve maanden zijn, Wilfred die weer dingen moet leren als piloot, en Harriëtte die daarmee meer in het gezin zal moeten doen.

Waar gaan we wonen in PNG?
Zoals het nu lijkt gaan we de eerste maanden in Mount Hagen wonen, een stad van zo’n 45.000 mensen. Wel weer even wennen na een jaar met nog geen 1000 mensen te hebben gewoond in Ramingining! Wilfred zal in Mount Hagen weer vliegtraining krijgen, toegepast op de PNG situatie. Waar we uiteindelijk gaan wonen in PNG is nog niet duidelijk. Waar we op hopen is een plek waar we een aantal jaar kunnen settelen (2,3 misschien 4 jaar). Dat zou voor ons gezin erg fijn zijn. Bidden jullie hier ook voor mee? Specifiek ook onze jongens, waar we super trots op zijn, maar die wel heel veel doormaken in hun jonge leventje.

Wederom gaan we uit van Exodus 23:20 waarin God zegt: Ik stuur een engel voor jullie uit om je op je tocht te beschermen en je naar de plaats te brengen die Ik voor jullie bestemd heb.

2 gedachten over “Verhuizen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *