Laatste trainingen

Het is alweer even geleden dat we nieuws geplaatst hebben.
We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met de laatste trainingen en voorbereidingen voor ons vertrek naar Arnhemland (gepland op 3 januari 2017).

Ons laatste bericht ging over onze sollicitatie bij MAF International in Engeland in augustus 2016. Toen zijn we in principe aangenomen, onder voorbehoud dat:
1. Wilfred zijn commerciële brevet (CPL) nog zou halen.
2. Hij de laatste MAF vliegtest positief zou afronden.
3. Hij goed door het technisch interview heen zou komen.

Commercieel brevet (CPL)
In september heeft Wilfred de training gedaan voor de CPL. Deze opleiding werd gedaan op een ander vliegtuig dan waar hij normaal op vliegt. Zo heeft dit vliegtuig bijvoorbeeld een intrekbaar landingsgestel.

Ik ben een Cessna-vlieger, maar dit was stiekem best een leuke kist om te vliegen...

Wilfred: ‘Ik ben een Cessna-vlieger, maar dit was stiekem best een leuke kist om te vliegen…’

Papa Hotel Papa Papa Papa. Probeer dat maar eens uit te spreken zonder te stotteren

Papa Hotel Papa Papa Papa. Probeer dat maar eens uit te spreken zonder te stotteren

Samen met een mede MAF-kandidaat vloog Wilfred twee of drie keer per week. Vaak gingen ze naar Duitsland, waarbij op lage hoogte werd genavigeerd met enkel een kaart. Erg leerzaam en uitdagend.

route

Deel van een gevlogen route: Teuge – Bon Hangelar

Door de goede training van ex-F16 en ex-MAF piloot Reinier werden ze met een vleugje defensie training in vijf weken klaargestoomd en kon Wilfred zijn CPL afsluiten op 4 oktober.

Geslaagd voor het CPL examen!

Geslaagd voor het CPL examen!

Technical Evaluation
Na de CPL opleiding zijn alle officiële opleidingen afgerond. Woensdag 2 november was het daarom tijd voor de laatste vliegtest voor MAF, de Technical Evaluation. Dit is zeker niet de laatste test die Wilfred als piloot moet doen, maar wel de laatste voordat we door MAF aangenomen kunnen worden.
Tijdens de Technical Evaluation wordt gekeken of je als piloot geschikt bent om voor MAF te werken. Verschillende scenario’s passeren de revue en er wordt naar meer gekeken dan alleen het vliegen zelf. Het gaat bij deze test om het geheel van kennis, kunde en houding.
Op woensdag 2 november was het prachtig weer (net na een kou-front) met felle buien, maar vooral ook veel opklaringen. Na twee uur vliegen stond de kist weer op de grond in Teuge en kwam, na een uitgebreide debriefing, het verlossende woord: Passed.

Nu nog één technisch interview met MAF International en dan zijn we echt-echt-écht aangenomen. We houden jullie op de hoogte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>