Examendag no. 1

Ja ja, het was examendag vandaag. Niet van het praktijkgedeelte hoor, gewoon theorie. Vandaag had ik twee examens: Airlaw / Operational Procedures en Principles of Flight / Aircraft General Knowledge. Klinkt allemaal heel spannend, maar dat valt wel mee: airlaw is gewoon theorie, net zoals je autotheorie, alleen dan wat uitgebreider. PoF / AGK is de theorie achter het vliegen: waarom vliegt het vliegtuig, waarom wil hij in sommige gevallen juist niet vliegen, maar valt hij uit de lucht (google: overtrek), etc. Daarnaast komen daarin ook de motor, werking van instrumenten, etc. aan de orde.

Voor het examen was ik vooral gespannen voor airlaw. Dat zijn regels die je uit het hoofd moet leren en die je lang niet altijd uit de praktijk kunt beredeneren. PoF / AGK ken je juist wel vanuit de praktijk en voor een deel gewoon uit de natuurkunde. Daarnaast kun je een aantal dingen ook gewoon beredeneren.

Na de examens waren de rollen echter omgedraaid: over airlaw had ik een goed gevoel: van de 36 vragen moest ik er 27 goed hebben. Na het examen wist ik van 24 vragen 100% zeker dat ik die goed had. Voor de rest van de vragen dacht ik het antwoord wel te weten, maar wist ik het niet helemaal zeker.
Over PoF / AGK had ik geen goed gevoel achteraf: van de 32 vragen moest ik er 24 goed hebben, terwijl ik van maar 16 vragen echt 100% zeker wist dat ik ze goed had. Na snel door het boek gebladerd te hebben zag ik dat ik nog een aantal vragen goed had, maar veel verder dan 20 kwam ik niet…

Na 16.00 uur zouden de resultaten op internet staan. Uiteindelijk bleek dat 16.45 uur te zijn. Snel de antwoorden vergelijken en dit is het resultaat: Airlaw: 89%, PoF / AGK: 81%.
Dit zijn voorlopige resultaten, dus in het beste geval worden één of twee vragen geschrapt, wat de scores nog een beetje opkrikt.

Het is fijn om de eerste examens met positief resultaat af te leggen, dat scheelt weer een hoop kopzorgen. 2 down, 5 to go.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *