Een dagje mee met Wilfred in het vliegtuig

Vorige week, 26 juli 2019, vloog Wijnand Mulder mee met Wilfred.
Hij was samen met zijn vrouw Elize en hun dochters Vika & Lova bij ons op bezoek in Wewak. Hij maakte gedurende een dag foto’s van Wilfred zijn werk. Bij deze: een dagje mee met Wilfred in het vliegtuig! Wilfred vertelt:

In de ochtend staat het vliegtuig nog in de hangaar. Eerst bidden we samen met het MAF personeel (3 mannen). Daarna duwen we samen deze Cessna Caravan naar buiten.

We proberen in een uur tijd het vliegtuig helemaal klaar te krijgen voor de dag. Alles wordt gecontroleerd en nagelopen en er wordt getankt. Om 8 uur staan we klaar om te gaan.

Helemaal vol gestouwd vertrekken we uit Wewak. Ik geef een korte veiligheids-briefing (waar zijn de nooduitgangen?) en wat ze wel/niet mogen doen in het vliegtuig.

Mijn kantoor in de lucht.

En mijn uitzicht.

Ik mag naar 6 plekken toe vandaag om mensen weg te brengen en goederen op te halen. Op één van deze plekken zit het vliegtuig vast in de modder.

Gelukkig zijn er altijd genoeg mensen om me te helpen mij er uit te duwen.

Veruit de meest belangrijke vlucht vandaag is het vervoeren van dit jongentje. De jongen is uit een kokosnoot-boom gevallen. Dat zijn een flink aantal meters. Tenminste 1 arm en 1 been zijn gebroken.

We tillen hem op een brancard die in het vliegtuig vastgezet kan worden.

Hij moet naar het ziekenhuis om verder gecheckt te worden.

En terwijl het jongentje wordt uitgeladen, op weg naar het ziekenhuis, ziet u de de uitvaartskist alweer gereed staan voor de volgende vlucht.

Bidt u mee voor herstel voor dit kereltje? Dit jochie is één van de vele redenen waarom we hier willen zijn en waarom uw steun nodig is. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *